Görögország-Thassos sziget

Görögország-Thassos szigete

Thassost zöld szigetnek is nevezik köszönhetően a dús pineaerdőknek, amelyek hegyoldalait borítja. A szigetet körbejárva felfedezhetjük háborítatlan természeti szépségeit és az eldugott kis tengeröblöket, amely minden korosztály számára kellemes időtöltést jelent. Az ókori görög gasztronómia csodája ott rejtőzik a méltán híres thassosi mézben, borban és egyéb helyi különlegességekben, kultúrája pedig a városok történelmi emlékeiben, mint például az Akropolisz és az ókori színház romjai.
Időjárás szempontjából nagyon kedvező azoknak aki nem szeretik a nagy forróságot, nincs kimondottan tikkasztó hőség. Ennek köszönhetően nem szárad ki rajta minden.
A szigetet úthálózat nem szeli át, csak a part menti utakról lehet eljutni mindenhova, de nincsenek nagy távolságok. Érdemes felkeresni a hegyi falvakat.

Thassos Thassos Thassos Thassos Thassos

Limenas – Az ókori város melyben 24 régészeti emlék található. Szentélyek, diadalívek és emlékművek melyeket a helyiek az Istenek tiszteletére állítottak. Fesztiválokat is rendeznek mind a mai napig, melyeket régen az Istenek tiszteletére tartottak, ma a hagyományok megőrzése miatt.
Aliki -  romok, a legenda szerint a hosszú útról érkező hajósok ebben az öbölben kötöttek ki, áldozatokat mutattak be az Isteneknek.

Oldal 0 a 1, ábrázolva 0 kínálatok 0 teljesen, tól 0. ig 0. kínálat-ig.