Palmon Bay Hotel & Spa - Igalo

Palmon Bay Hotel & Spa - Igalo, Montenegró, Kotori öböl, Herceg Novi, 2018-04-07, Reggeli
Az időpont megtelt. További időpontokat a szállás reszleteiben találnak: Palmon Bay Hotel & Spa - Igalo
50 mTávolság a tengertől
  • Légkondícionáló
  • Beltéri medence
  • Kültéri medence
  • WiFi
  • Wellness
A szervező utazási iroda megjelölése : Hotel Palmon Bay - Igalo
Leírás
A Kotori-öböl bejáratánál, a horvát határtól néhány kilóméterre található Igalo, mely egybe épült Herceg Novival. Igalo gyógyhatású homokja közismert a mozgásszervi és gerinc betegségek gyógyításában, de a kisgyermekes családok is kedvelik ezt a homokos partszakaszt.
A telek végén folyik el a Trebinyei hegyekből gyógyiszapot hordó folyó, amely kitűnő gyógyhatással bír (ennek köszönhetően van több világhírű gyógyszanatórium a közelben, illetve itt volt Tito néhai jugoszláv elnök nyári gyógyrezidenciája is), amely kb. 600 méteren ömlik a sós tengerbe, így alkotva és képezve ki a híres igaloi strandot.
Fekvés
Igalo Montenegró északi részén található az Orjen hegy lejtőjén, a Kotor-öböl bejáratánál. Horvátország mindössze 10 kilométer innen. Igalo és Herceg Novi valójában két különálló település, de mára szinte teljesen összenőttek. A Pet Danica nevű sétányon keresztül át lehet sétálni a települések között.
A tengerparti sétányon, 50 méterre a tengertől található az új 4*-os csillagos hotel, a Palmon Bay.
Távolságok
Budapest kicsit több, mint 1000 km
Tivat repülőtere 25 km
Dubrovnik repülőtere 30 km
Herceg Novi központja 2 km
Szállás
A tengerparti sétányon, 50 méterre a tengertől található az új 4*-os csillagos Hotel Palmon Bay, mely 2015. május 9-én nyitotta meg kapuit. A szállodában 204 szoba várja a vendégeket. Ezek egy része parkra vagy tengerre néző, erkélyes. Standard, deluxe és superior típusú szobák várják a pihenni vágyó turistákat.
A szállodában található konferencia terem, teraszos a' la carte étterem nemzetközi és helyi ételekkel. italokkal, aperitif bár és strand bár.
A kiépített apró kavicsos strandján a napernyők és nyugágyak bérelhetők. Homokos strandszakasz kb. 200 méterre található a szállodától.
Felszereltség
A szobák mindegyike saját fürdőszobás, hajszárítóval. Mindegyik szobatípusú szobában van klíma, TV, Wi-Fi, széf és minibár.
A standard szobák 2 ágyasak, parkra vagy tengerre nézők.
A deluxe szobák parkra vagy oldalról tengerre nézők és erkélyesek, 3 felnőtt vagy 2 felnőtt és egy gyerek részére foglalhatók.
A superior szobák parkra vagy tengerre nézők és erkélyesek, 2 felnőtt és 2 gyerek, vagy 3 felnőtt és 1 gyerek részére foglalhatók.
Sport és szórakozás
A szállodának saját Spa központja van törökfürdővel, finn- és infra szaunával, masszázzsal és hidromasszázsos káddal, edzőteremmel, gyógyvizes fedett medencével, nyitott gyerekmedencével.
Saját strandján kültéri medencéje épült 2016-ban pool bárral.
Előnyök és hátrányok
Saját parkolója van, melyhez előzetes foglalás szükséges.
A szálloda egész területén ingyenes a Wi-Fi használat.
Tipp
A homokos strandokon túl, Titó elnök egykori nyári rezidenciája a leghíresebb helyi látnivaló. Ha Igaloban nyaralunk vegyünk részt egy Kék Barlang kiránduláson. Ezek a hajós utak a kikötőből indulnak és a Zlatna Luka öbölbe tartanak. Itt van egy olyan sekély vizű barlang, melyben egészen neon kék színben látható a tenger. A másik helyi szervezésű út a Kotor-öböl bejáratához indul. A Mamula szigeten egy erődöt találunk, mely a két világháború között börtönként működött.
Nyaralásunk alatt látogassunk el a szomszédos horvátországi Dubrovnik városába, illetve tegyünk egy kirándulást a Kotor-öbölben. A szomszédos Herceg Novit, Kotort és Tivatot mindenképpen keressük fel.
További részletek
A leghíresebb helyi látnivaló a város előtt elterülő gyógyiszap (igaljsko blato). Már a XX. század elején feljegyzéseket készítettek Igalo gyógyterületeiről. Sava Nakičenović – egy helyi pap – ezt írta: Külföldiek érkeznek Igaloba, az enyhe klíma és az orvosi ellátások miatt. A Hosszú strand partja nagyon lassan mélyül. Sokan itt az iszapban elfekszenek és úgy regnálódnak. 1910-ben egy osztrák orvos beszámolója alapján a francia Vichy kozmetikai cég is felfigyelt Igalora és elkezdte használni az itteni gyógyiszapot. Igalo ma elsősorban a regnálódó nyaralást kedvelők körében népszerű.
Igalo gyógyiszapja a Sutorina folyóból ered. Ez egy természetes, enyhén radioaktív gyógyiszap. Tökéletes orvosság a hurutos megbetegedésekre, a reumára és számos bőrbetegségre is. Mivel Igalo éghajlata mediterrán (több mint 200 napon keresztül süt a nap egy évben), így egy egész wellness-központ alakult ki. A legkülönlegesebb helyi gyógymód az igaloi gyógyiszap és a Murava folyó hínárjából készült gyógyfürdő.
Igalo strandjai alapvetően homokosak, de néhány sziklás partot is találunk. Ezek a homokos strandok nagyon lassan mélyülnek. A lankás tengerparton kellemesen felmelegszik a tenger vize, így Igalonál lényegesen melegebb a tenger, mint a szomszédos településeken. A helyi strandokon színes napernyőket és ágyakat tudunk bérelni. Ha megéheznénk, a sétány mögött több étterem található, ahol kipróbáltjuk a helyi ízeket. A helyi strandok egyetlen hátránya, hogy mind déli tájolású. A nap tőlünk balra a hegyek között megy le.
Ellátás
Reggeli vagy félpanzió
Teljes panzió (70.000 Ft/fő/hét) felár ellenében befizethető.
Közlekedés
Egyénileg
Az ár tartalmazza
A szállást a kiválasztott szobatípusban, a választott ellátással 8 nap 7 éjszakára
Az ár nem tartalmazza
Az utazás költségét
Bejelentkezési és üdülőhelyi díjat
Betegség-,baleset-, és poggyász biztosítást
Sztornó biztosítást
Kedvezmények
Gyermekkedvezmények deluxe és superior típusú szobákban:
0-2 év közötti gyermek szülővel egy ágyban ingyenes
2-12 év közötti gyermek 3. ágyon 2 felnőttel egy szobában 50%
Árkalkuláció és foglalási lehetőség

Árkalkuláció és foglalási lehetőség

Az időpont megtelt, a megrendelőlap nem elérhető.
Vissza a tetejére