Ada Bojana naturista üdülőtelep

Ada Bojana - naturista üdülőtelep - Ulcinyi - Montenegró - Ulcinyi régió
  • Ada Bojana - naturista üdülőtelep - Ulcinyi
  • Montenegró | Ulcinyi régió
  • (Szálloda) starstar
  • Közlekedés: egyéni -
  • Ellátás: Félpanzió
  • 64 900 Ft-tól

Leírás

A szervező utazási iroda megjelölése: Ada Bojana naturista üdülőtelep
Leírás
Ada egy egyedülálló kis sziget. A várostól 18 km-re 2,8 km hosszú és 1,8 km széles.Az egész üdülőtelep tipikusan nudista. Főleg a német turisták körében közkedvelt nyaralóhely.
Fekvés
A sziget két részre osztja a folyót, ami így háromszög alakú, két oldalát a Bojana folyó mossa, a harmadikat az Adriai tenger, ezen a részen van a homokos strand, hossza 2880 méter.
Maga a település naturista, ahova egy hídon lehet átmenni. A sziget egy kis része hagyományos strandolásra is ad lehetőséget, autókemping is található itt.
Szúnyogriasztót ajánlatos vinni.
Távolságok
A Budapest Ulcinj távolság 1100 km
Szállás
Bungalók 2 - 3 fősek
Ez a szállás 6 perces sétára van a vízparttól. A 3 km hosszú, homokos stranddal rendelkező. A létesítményhez több étterem, bár és teniszpálya tartozik. Légkondicionált, erkélyes szállásokkal várja vendégeit.
Felszereltség
BUNGALLÓK:
L típusú: szerényen berendezettek, Tv, klíma, hűtő, terasz.
A típusú: 2 szintes épületekben szerényen berendezettek kilátással a tengerre vagy a folyóra.

Nyilvános helyiségeiben ingyenes Wi-Fi áll rendelkezésre. Műholdas TV és hűtőszekrény minden szálláson található. A privát fürdőszobában zuhanyzó biztosított.
Sport és szórakozás
Lehetőség van teniszezni, röplabdázni, asztaliteniszezni, lovagolni, szörfözni illetve aki szeretne, annak kis focipálya is a rendelkezésére áll.
Előnyök és hátrányok
Strandja igazi homokos
Horgászparadicsom a Bojana folyón
Szállodánál ingyen parkolási lehetőség
Tipp
Óváros

Az óváros kulturális és történelmi központja Ulcinjnak. Az óvárost kettő részre oszthatjuk, a felső rész a citadellával katonai célokra készült és az alsó civil rész. A felső résznél az északi torony bejáratnál múzeum van ahol különböző korok kiállítási tárgyait tekinthetjük meg. Itt van az egyedülálló dzsámi ahol az Arheológiai múzeum található. Külön figyelmet érdemel a tábla a felirattal amit Artemide istennőnek készítettek. A múzeum mellett van a Balsic ház, ma galériaként üzemel. A múzeum melletti téren volt a rabszolga piac.

Kalózvár romjai

1571-ben 600 algíri kalóznak engedték meg, hogy letelepedjen itt. A hírhedt Ulus Ali volt az ulcinji kalózok vezére, akik végigrabolták az Adriai-tenger szinte összes városát. A zsákmánnyal – kincsek és rabszolgák – aztán ide tértek vissza, és a helybeli piacon adták el az erre hajózóknak. Sikereiket ökörsütéssel ünnepelték meg. Hatalmukat sokáig senki nem tudta megtörni, a legendák szerint maguk untak bele a rablásba, gyilkolásba – elkényelmesedtek, kiöregedtek.

Dzsámik

1719-ben a Pasa dzsámi és amam – a török fürdő, a fő Namazdjah dzsámi 1828-ban épült, egykoron tartozott hozzá medresz – papi iskola. 1783-ban épült a Bregut dzsámi, melyet Ahmet djuli, tengerészkapitány építtetett az új piactéren.

Szt. Miklós templom

A Szent Miklós pravoszláv templom (a Bijela Gora városrészben) 1869-ben épült, a régi templom romjaira, padlózata a földbe süllyed, mert nem volt szabad, hogy tornya magasabb legyen a dzsámi minaretjénél. A másik Szent Miklós koronázási templom, szintén pravoszláv, (a Meterizi városrészben található). A templom helyén a XV.században a Szent Arkangyal kolostor állt, később dzámit építettek a török hódoltságban. Ikonosztásza felbecsülhetetlen érték, híres orosz ikonfestők munkája. A Szent József a Szent Miklós templom közvetlen közelében található a
További részletek
Az Óváros alsó részére több keskeny utcán keresztül lehet lejutni, a déli bejárat mellett van egy ortodox templom a XII. századból, később katolikus templommá alakították.A közelben van egy hatalmas víztartály melyet még a velenceiek idejében építettek. Ezen a szinten van még kettő palota, melyek szintén a velenceiek uralma alatt épültek. Ma hotelként üzemel mindkét épület a Palota Venecija és a Palota Balsica.
Ellátás
Félpanzió: svédasztalos reggeli és vacsora
Közlekedés
Egyénileg
Az ár tartalmazza
Szállást a választott bungalótípusban a megadott ellátással
Az ár nem tartalmazza
Az utazás költségeit
Bejelentkezési és üdülőhelyi díjat
Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást
Sztornó biztosítást
Kedvezmények
Gyerekkedvezmények:
0-2 év közötti gyermek szülővel egy ágyban: ingyenes
2-10 év közötti gyermek szülővel egy ágyban: 50%
2-10 év közötti gyermek főágyon 1 felnőttel egy szobában: 30%
2-10 év közötti gyermek 3. ágyon 2 felnőttel egy szobában: 30%
Vissza a tetejére