Görögország-Kréta sziget

Görögország-Kréta szigete

Görögország legnépszerűbb szigete Kréta. Rengetek látogatót vonz évente hiszen változatos sziget, gyönyörű vidékkel, strandokkal.
Elsősorban nem természeti szépsége, hanem hagyományai és történelmi emlékei miatt híres a sziget. Thrapsanoban készülnek a legszebb görög kék kerámiák.  
A sziget leghíresebb legendája talán a Knosszoszi palota maradványaihoz fűződik, Mínosz királyhoz és a labirintusba zárt félig ember félig bika szörnyhöz, a Mínotauruszhoz. A bronzkorból több épület romjai is megmaradtak a szigeten, mint például Phaisztoszi palota és Gortüsz.

Kréta Kréta Kréta Kréta Kréta 

 Ami kevés reklámot kap az Matala, érdemes megnézni, érdekesek a „több ezer éves” barlanglakások, az sem hátrány hogy talán a legszebb strandja krétának itt található, itt is rendkívüli gasztronómiai élményekhez juthat az embert a kis tengerparti vendéglőkben. Érdemes a sziget belsejébe is beautózni, mert az autentikus kis falvak, a görög életet és életérzést itt lehet megtapasztalni. a házak előtt árusok saját készítésű kincseiket árulják, csipketerítő, gyümölcs, oliva olaj. Környező szigetek közül Santorinit érdemes megnézni.

 TIPP: Érdemes autót bérelni, 1-2 nap alatt körbe lehet így járni a szigetet: (Heraklion, Gouves –sekély, homokos partjai miatt elsősorban kisgyerekes családoknak, Sissi –csendes, ezért a nyugodt pihenésre vágyóknak ajánljuk, Hersonissos – főutcáján egymást érik a tavernák, kávéházak, pezsgő éjszakai élet jellemzi, itt találhatóak a leghíresebb szórakozóhelyek).

Kréta Kréta Kréta Kréta Kréta
Oldal 0 a 1, ábrázolva 0 kínálatok 0 teljesen, tól 0. ig 0. kínálat-ig.