Görögország-Korfu szigete

Görögország-Korfu szigete

A Jón-tenger legészakibb szigete amely még a legforróbb nyári hónapokban is csodálatosan zöld. Az üdülőhelyek többsége halászfalvakból alakult ki, így tökéletesen visszaadja a régi idők hangulatát és értékeit. Dús, örökzöld növényzete miatt gyakran hívják Smaragd szigetnek. A pompázó citrom,- és narancsfákkal kristálytiszta tengeröbleivel és a helyiek vendégszeretetével elvarázsolja az ide látogatókat.
Korfu a tengeri hajóutak legfontosabb állomása volt, így gyakran esett áldozatul idegen hódítóknak. Ahogy a korfuiak magukba olvasztották a különböző nemzetek vonásait egy teljesen egyedi arculat alakult ki.

Korfu Korfu Korfu Korfu Korfu

A sziget strandjai igen változatosak. A sziget keleti részén találhatóak a pezsgő, turisták által legkedveltebb üdülőhelyek. Itt a strandok általában keskenyebben és kavicsosak. Az északi rész finomhomokos öbleiről ismeretes. Ezen a részen található Sidari, amely Korfu egyik legszebb homokos strandjával büszkélkedik. Tengerpartján található a Canal d’Amour, amely egy tengerbe nyúló sziklaalakzat. A hiedelem szerint szikla két kővé vált szerelmes és ha egy pár átúszik a két szikla között, szerelmük örökké fog tartani.
A sziget egyik legismertebb történelmi emlékének magyar kötődése van. Az ókori görög mintára épült Achilleion palota Erzsébet királyné nyaralója volt. Sissi kifejezetten szerette Korfut, elsősorban a jó levegője és a kitűnő klímája miatt.
Korfu óvárosa, Kérkyra bőven kínál látnivalót azoknak akiket a történelem és a kultúra vonz.

Oldal 0 a 1, ábrázolva 0 kínálatok 0 teljesen, tól 0. ig 0. kínálat-ig.