Görögország-Kefalónia szigete

Görögország-Kefalónia szigete

Kefalonia sok görög szigettől eltérően sikeresen és szinte érintetlenül őrizte meg természeti szépségeit. Itt nincs tömegturizmus. A sziget belsejében az Enos-hegység magasodik, természetvédelmi területeivel több növény és állatfajnak ad otthont. Myrtos-öböl, Drogarati-cseppkőbarlang, Karavomilos víznyelője, Melissani-barlangtó, Agios Markos falu szelíd kígyói, ez csak néhány természeti különlegesség, amely ámulatba ejti a szigetre látogató turistát.
Érdemes felkeresni a sziget szép városait, Assost és Friskardot.
A nyugalom ellenére Kefalonia mégsem unalmas, hiszen a sziget fővárosában Argostoliban pezsgő éjszakai élet van. A fővárostól csak néhány perci távolságra fekszik Lassi. A két települést buszjárat köti össze. Lassi közkedvelt a gyönyörű homokos és meleg vizű strandjainak köszönhetően. Legismertebb építménye a Szt. Theodor Világítótorony.

Kefalónia Kefalónia Kefalónia Kefalónia Kefalónia

A sziget legzöldebb részén, az Enos hegy lábánál található Lourdas. Az alig néhány száz lakosával a nyugodt környezetet biztosít a pihenni vágyó és elsősorban természet közeli nyaralást kedvelőknek.
Skala a sziget déli részén található, családias hangulatú, nem túlságosan nyüzsgő üdülőhely. 7 km hosszú strandján felváltva található nagy szemű homok, sokszínű kő, szikla és sziklabarlang. Érdemes ellátogatni a Posseidon -  szentély maradványaihoz és az 1953-ban földrengés sújtotta ófaluba. A várostól 4 km-re lévő fokozatosan mélyülő homokos tengerpart különlegessége hogy ide raknak fészket a tengeri teknősök.

Oldal 0 a 1, ábrázolva 0 kínálatok 0 teljesen, tól 0. ig 0. kínálat-ig.