Horvátországi szállodák

Horvátországi szállodák

 

 

Isztria ISZTRIA
Az Isztriai – félsziget Opatijatól egészen Umagig tart. Partvonala csipkézett így tökéletes helyeket fedezhetünk fel strandoláshoz. Több szép strandja is van a félszigetnek, de a legismertebb Medulinnál van, a Bijeca, amely több kilométeren húzódik egy védett öbölben. Érdemes egy-egy várost bejárni, hiszen olyan értékekre bukkanhatunk, mint a Pulai Aréna, a félszigetre épült Rovinj és Rabac meredek utcái, melynek végén teljes kilátás nyílik az Adriai-tengerre. Felejthetetlen emléket nyújt továbbá Buzet és Motovun városok, amelyek híresek szarvasgombás ételeikről, illetve Moscenicka Graga hagyományos pálinka főző műhelyéről.
Városok: Medulin, Porec, Pula, Rabac, Rovinj és Umag.
Szállodák az Isztrián
Kvarner öböl KVARNER-ÖBÖL
A magyar turisták által legkedveltebb nyaralóhely Horvátországban a Kvarner-öböl, talán mert ez a régió esik legközelebb Magyarországhoz. A térség több szigetet is magába foglal ilyen például a Rab-sziget, amely elsősorban kisgyermekes családoknak ajánlott, lassan mélyülő homokos strandjai miatt. Pag-sziget, amely minden évben a bulizni vágyók tömegeit vonzza, és a Krk-sziget, amelynek nem csak a strandjai gyönyörűek, hanem óvárosa is. A térség legszebb városa, az elegancia és kultúra bölcsője, Opatija. A hírességek utcáján végighaladva láthatjuk, hogy Horvátország milyen sok hírességet adott a világnak.
Városok: Lovran, Opatija, Kraljevica, Omisalj, Njivice, Punat
Szállodák a Kvarnerben
Zadar ÉSZAK-DALMÁCIA
Észak-Dalmácia Zadar és Split között terül el, kitűnik buja növényzetével, amely kiegészíti az apró kavicsos strandjait, melyek mögül úgy emelkednek a hegyvonulatok mintha a tengerből bukkannának elő. Északi része a hegymászóknak kedvez csábító kanyonjaival, sziklás kopár vidékével. Észak-Dalmácia gazdag kulturális és építészeti műemlékekben is. Számos emlék található Zadarban, illetve Ninben, ahol a világ legkisebb katedrálisa van.
Városok: Zadar, Vodice, Sibenik, Biograd, Nin
Szállodák Észak-Dalmáciában
Közép Dalmácia KÖZÉP-DALMÁCIA
Közép-Dalmácia strandjait elsősorban kavicsok és apró kavicsok borítják, zöld területeinek többségét borókaliget borítja. A hozzá tartozó szigetcsoportok kultúrája semmihez sem fogható, történelmük és hagyományai az ókorig nyúlnak vissza. Az aktív pihenésre vágyóknak ez a régió a tökéletes választás. A Brac szigeten lévő világhírű strand a szörfözők paradicsoma. Itt termelik ki a „barcsi” fehér követ melyet a világ minden táján luxusvillák építésére használnak. Az érintetlen természet kedvelőinek Hvar sziget a megfelelő választás csendes öbleivel, kristálytiszta vízével és gasztronómiai különlegességeivel. A szigetet egyedül állóvá teszik a borospincék, az oliva termesztés és a csodaszép levendula mező.
Városok: Trogir, Split, Omis, Makarska
Szállodák Közép-Dalmáciában
  Dubrovnik DÉL-DALMÁCIA
A területet egymástól nagyon különböző arculatú táj alkotja. Érdemes ellátogatni a Neretva folyó deltatorkolatához. Ezt a részt sok folyóág és tó hálózza be, amelyeken trupenak nevezett különleges formájú kis hajóval lehet átkelni. Kiemelkedő kulturális és turisztikai központ Dubrovnik és a kevésbé ismert Konavelszi falnak nevezett 20 km-en át húzódó összefüggő szikla. Alatta az ember egészen eltörpül. Mljet és Lastovo sziget az érintetlen természet, halászat és olajbogyó termesztés jellemzi. A nyugodt pihenésre vágyók számára a tökéletes helyek. Korculát is hasonló jellemzők illetik, de mégis kiemelkedik a többi sziget közül, ugyanis a legnagyobb világjárónak Marko Polonak a szülőfalva itt található.
Legismertebb város: Dubrovnik
 Szállodák Dél-Dalmáciában