Hotel Park - Korcula

Hotel Park - Korcula, Horvátország, Dél-Dalmácia, Korčula sziget, 2018-09-15, Félpanzió
Az időpont megtelt. További időpontokat a szállás reszleteiben találnak: Hotel Park - Korcula
0 mTávolság a tengertől
  • Közv. tengerparton
  • WiFi

Kategória: **+
Leírás
Korcula óvárostól 500 m-re található ez a részben felújított szálloda, mely 3 pavilonból áll. A kiépített tengerparttól csak néhány lépcső választja el.
Fekvés
Korcula Dél-Dalmácia területén fekszik, mely történelmi óvárosával a kis félsziget igazi gyöngyszeme. Romantikus utcák, Marco Polo szülőháza, régi templomok, paloták és városfal, mind remek fotótéma. Koncertek, múzeumok, kávézók, bárok, és egy jachtkikötő teszi hangulatossá a várost.
Távolságok
Budapesttől kb. 890 km-re található a szálloda.
Korcula óvárosától 500 m-re,
Szállás
A központi épületben található az aperitif bár, a recepció és a teraszos étterem is.
A szálloda 135 szobával rendelkezik, 1 pótágy lehetséges.
Szolgáltatások: étterem, dalmát taverna, bár, vízisportok térítés ellenében, parkoló.
Felszereltség
**: 2-3 ágy, fürdőszoba, telefon, TV, egyszerű berendezés.
***: 2-3 ágy, fürdőszoba, telefon, TV, tengerre néző erkély.
Sport és szórakozás
Az Adriára látogatók körében elsősorban a vízi sportok nagyon kedveltek. A fürdőzéshez számos szép strand áll rendelkezésre, ezek leginkább kavicsosak. Korcula bővelkedik a búvárkodásra alkalmas helyekben. Sok vendég vesz részt vitorlás oktatáson a korculai nyaralás alatt. A szárazföldön a kerékpározás és a túrázás számít a legnépszerűbb sporttevékenységnek, a sziget jól kialakított kerékpár- és túraútvonalak hálózatával rendelkezik.
Ha kirándulni lenne kedvünk, akkor a szárazföldön található Dubrovnikot ajánljuk. A Földközi-tenger egyik legszebb óvárosa látható itt, amelyet az UNESCO a világörökség részévé nyilvánított. Különösen látványosak itt a bejárható városfalak, valamint a dubrovniki katedrális is. Történelmi szempontból érdekes a középkori kórház, amely a Dubrovnik melletti Lopud-szigeten kapott helyet. Az utasokat, mielőtt az engedélyt megkapták volna, hogy beutazzanak a városba, 14 napig karanténba zárták. Ennek köszönhetően a város megmenekült a pestistől.
További, egynapos kirándulás célja lehet a szomszédos Mljet-sziget az 1960-ban alapított nemzeti parkjával. Mljet területének kilencen százalékát erdő borítja, így ez Horvátország erdőben leggazdagabb szigete.
Gyerekek
Hetente animációs programok felnőtteknek és gyermekeknek. Családi diszkó.
Előnyök és hátrányok
Parkolás: a szálloda kb. 100 m-re fekvő parkolójában (ingyenes).
Tipp
Látnivalók Korculában

A nevezetességek közül legelőször az óvárost kell megemlítenünk, amely Horvátország egyik legjobb állapotában megmaradt középkori városa. Az óvárosban megtekinthetünk egy szép lépcsőt, amely kedvelt találkozóhely. A középkori épületek mellett Korculában néhány ókori római épületet is megcsodálhatunk.
A Szent Márk-katedrális a település legszebb temploma, amelyben különösen a Jacopo Tintoretto (1518–1594) által festett oltárkép ismert. A kép Szent Márk evangélistát ábrázolja Szent Bertalannal és Szent Jeromossal. A kis Szent Mihály-templomot is érdemes meglátogatnunk.
Korculában található a jelentős tengeri utazó, Marco Polo szülőháza is. Saját feljegyzései alapján az a legvalószínűbb, hogy itt született, még akkor is, ha néhány város ugyancsak a magáénak tudja a felfedezőt. Az biztosra vehető, hogy Marco Polo hosszabb ideig élt Korcula városában.
Szép kulturális eseményt jelent a Moreska vitézi táncjáték előadásának meglátogatása.
Vela Lukában Korcula-sziget ókori települését tekinthetjük meg, a Vela Spila nevet viselő régi település történelme megelevenedik az ásatások helyén.
A Hum-hegyen egy információs pavilon található, amely pontosan úgy néz ki, mint egy elhagyott, egykori katonai település. A 377 méter magas hegy csúcsáról gyönyörű kilátásban lehet részünk mind a szigetre, mind pedig az Adriai-tengerre. Vela Luka ipartörténetének állítanak emléket a gyárépületek, amelyek egykor hajóépítésre szolgáltak. Ma Vela Luka ipara a halászattal és az idegenforgalommal szemben elenyésző jelentőséggel bír.
Érdemes megtekintenünk a Korcula-sziget kikötőjében lévő jachtokat és nagyobb luxushajókat is.
A parttól valamivel távolabb lévő, Blato nevű helységben az ókori római település maradványai mellett a román-gót építészeti stílusban épült templom számít a legszebb látnivalónak. Érdemes sétálni egyet a város parkjában is.
További részletek
Ellátás: all inclusive, svédasztalos reggeli, ebéd és vacsora. 10.00 és 23.00 óra között korlátlan fogyasztás a nemzeti alkoholos és alkoholmentes italokból.
Ellátás
félpanzió
Közlekedés
Egyéni.
Az ár tartalmazza
Szállást a megadott ellátással 8 nap 7 éjszakára üdülőhelyi díjat
Az ár nem tartalmazza
Útiköltséget
Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás.
sztornó biztosítást
Kedvezmények
Gyerekkedvezmény: 3. ágyon
0 - 7 éves korigingyenes
7-14 éves korig: -50 %
Árkalkuláció és foglalási lehetőség

Árkalkuláció és foglalási lehetőség

Az időpont megtelt, a megrendelőlap nem elérhető.
Vissza a tetejére