Hotel Opatija - Opatija

Hotel Opatija - Opatija, Horvátország, Kvarner, Opatija, 2018-05-05, Reggeli
Az időpont megtelt. További időpontokat a szállás reszleteiben találnak: Hotel Opatija - Opatija
  • Légkondícionáló
  • Beltéri medence
  • WiFi
A szervező utazási iroda megjelölése : Hotel Opatija- Opatija
Leírás
Opatija magyar nevén Abbázia egykor az Osztrák-Magyar Monarchia része volt. A város épületein érződik, hogy arisztokratáknak, báróknak és hercegeknek építették. A patinás szállodák a legelőkelőbb embereket fogadták az elmúlt 200 évben.
A város az 1396 méteres Ucka-hegység lábánál fekszik, a télen így enyhébb az idő a nyarak viszont forróak. Ahogy sétálunk az utcákban és sétányokon láthatjuk, hogy mennyire sok park van. A legszebbek közvetlenül a tengerpart melletti szállodáké.

Opatija 10 részből áll össze: Dobrec, Gornje selo, Ika, Opatija, Opric, Pobri, Poljane, Vela Ucka és Veprinac.

Madonna (lány a sirállya) mára a város jelképé nőtte ki magát, Zvonka Car horvát szobrászművész készítette 1956-ban. A lány egy kisebb félszigeten áll és nézi a tengert, tekintete Cres- és Krk-sziget felé van.

Hírességek sétánya: minden hírességnek van csillaga Opatija fősétányán láthatjuk Nikola Tesla - fizikus valamint Miroslav Krleza - író csillagát is, a vészhelyzetes Kovacs doki csillagát is felavatták már aki nem más mint Goran Visnjic.

A sétányon végighaladva elérkezünk egy molóhoz ahol ajándékboltok és egy cukrászda van - itt a legfinomabb a csokoládéfagylalt az egész világon. A moló mellett közvetlenül találjuk a helyi strandot ami apró kavicsos.

A város legrégebbi szállodáját a Hotel Kvarnert 1884-ben építették fel mindössze 10 hónap alatt. Azóta a hotel több átépítesen átesett, de a mai napig szállodaként üzemel. Az előkelőbb horvát emberek ide járnak megszállni és játszani a casino-ba.
Fekvés
Opatija Fiumétól 8 km-re nyugatra, az Isztriai-félsziget északkeleti részén, a Kvarner-öböl partján fekszik. Az egykori Abbázia, az Osztrák-Magyar Monarchia Riviérája a mai napig várja a vendégeket. Csodálatos növényvilág, pompás parkok, romantikus sétaútvonalak, kényelmes szállodák, elegáns éttermek, butikok jellemzik a települést. Kellemes klímája miatt télen és nyáron is közkedvelt.
Távolságok
Budapest - Opatija 550 km
A tengertől 200 méterre helyezkedik el.
Szállás
A szálloda Opatija központjában egy kis dombom, zöld környezetben fekszik.
Légkondicionált étterme, bárja, fedett tengervizes medencéje, szaunája, zenés terasza, internetsarka és teniszpálya várja az ide látogató vendégeket. A recepción széf igényelhető 2€/nap felár ellenében.
Felszereltség
2-3 ágyas különböző kategóriájú és kilátású szobái mindegyike fürdőszobás, telefonnal, TV-vel felszerelt. A szobák egy része erkélyes.
Sport és szórakozás
Fedett medence, játszótér, strandröplabda, teniszpálya, kerékpárkölcsönzés, esti zenés műsorok. Vízi sportolási (vízisí, vízi banán, búvárkodás) és kölcsönzési (egy-, kétszemélyes kenu) lehetőség.
Előnyök és hátrányok
Parkolás 15€/nap - helyszínen fizetendő
Kis állat 10 €/nap - helyszínen fizetendő
A wellness és az étterem helységeibe kis állat nem vihető be.
Tipp
Villa Angiolinát illetve az Angiolina park

Ezt a csodaszép épületet és parkot egy tehetős kereskedő építette a XIX. században és a feleségéről nevezte el. Innen indult tulajdonképpen Opatija felvirágzása. A parkban található még a Szent Jakov apátság, melyről a város a nevét kapta.


Ha Opatiján töltjük a nyaralásunkat érdemes az egész környéket felfedezni. A Lungo mare sétányon akár végigsétálhatjuk a Riviéra további településeit (Icici, Lovran, Medveja), de érdemes törülközőt is magunkkal vinni, mert nagyon szép tengerpartokkal várnak ezek a picinyke városok. Mivel Opatija a Ucka helység domboldalában fekszik, így hegyi kirándulást is szervezhetünk az egyik napra. Látogassunk el például Kastavra és nézzük meg Opatiját fentről is.

A baskai strandot is érdemes kirpóbálni ha Opatiján nyaralunk

Tervezzünk el kirándulást a Kvarner-öböl délkeleti oldalába is. Rijeka legalább annyi magyar emlékkel rendelkezik, mint az egykori Abbázia. Ha Rijekát megnéztünk, tartsunk tovább a Krk szigetre, ahol a Krk várat és a baskai strandot érdemes felkeresni. Ez a környék egyik leghíresebb tengerpartja.

A kikötőben nagyon sok hajós kirándulást szerveznek. Sok kirándulás az Opatijai Riviéra településeit mutatja be, mások a szemközti Krk, illetve a Cres szigetekre mennek. Legalább egy ilyen hajós programra fizessünk be.
További részletek
Üljünk be minél többször egy-egy tengerparti étterembe ebédelni, vagy csak kávézni egyet. Csodálatosan szép az itteni tengerpart, s az egykori paloták is olyan misztikusan emelkednek a tengerpart fölé. Esténként teljesen más arcát mutatja Opatija, mint napközben. A szép palotákat igényesen kivilágítják. Sok étteremben gyertyákat gyújtanak s az esti időzéshez élőzene is jár. Az ilyen hangulatos esték lesznek a nyaralásunk fénypontjai. Érdemes rááldozni a pénzt egy-egy esti vacsorára, úgyis erre fogunk emlékezni, ha hazajöttünk.
Ellátás
Svédasztalos reggeli
Felár ellenében vacsora befizethető: 32.000 Ft/fő/hét
Közlekedés
Egyénileg
Az ár tartalmazza
A szállást 8 nap/7 éjszakára a megadott ellátással
Az ár nem tartalmazza
Bejelentkezési és üdülőhelyi díjat
Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást
Útlemondási biztosítást
Parkolás és a kisállat díja a helyszínen fizetendő
Kedvezmények
Gyermekkedvezmények:
3-12 év között főágyon 1 felnőttel egy szobában: 30%
3-12 év között 3. ágyon 2 felnőttel egy szobában: 50%
3 éves korig szülővel egy ágyban ingyenes
Árkalkuláció és foglalási lehetőség

Árkalkuláció és foglalási lehetőség

Az időpont megtelt, a megrendelőlap nem elérhető.
Vissza a tetejére