Hotel Delfin

Hotel Delfin , Horvátország, Isztria, Poreč, 2018-07-14, Félpanzió
Az időpont megtelt. További időpontokat a szállás reszleteiben találnak: Hotel Delfin
100 mTávolság a tengertől
  • Légkondícionáló
  • Beltéri medence
  • Kültéri medence
  • WiFi
  • Gyermekbarát
  • Sport lehetőségek
A szervező utazási iroda megjelölése : Hotel Delfin-Porec
Leírás
Porec Horvátország északi szegletében található, igen különös város. Óvárosa egy picinyke félszigeten terül el, míg az őt körül velő üdülőövezet (üdülőkomplexum), majd 10 kilométer hosszan, a Matedara városrésztől egészen a Zelena kerületig tart.
Fekvés
Porectől északra 10, déli irányban 12 kilométer hosszan nyújtóznak a parton az üdülők, kempingek és strandok. Porec Horvátország egyik legjobban kiépített turistaparadicsoma, azonban mégsem elsősorban a turizmusról ismert. Itt található az Euphrasius-bazilika, amelynek világhírű mozaikdíszítése Porecet, Velence és Ravenna után az Adria-vidék harmadik legjelentősebb bizánci műemlékvárosává emelte. A széles sétálóutcákat járva elegáns gótikus és barokk stílusú palotasorokat találunk, a szűkebb közökben pedig kora középkori és ókori épületek maradványaira lelünk. Bár a félszigetre települt, fallal körülvett óváros tulajdonképpen csak néhány utcából áll a szellős terektől, a kecses építészeti megoldásoktól, a többszáz éves házak nagyszerű állapotától lenyűgözve akár egy napot is elbolyonghatunk a városban.
Porec az Isztria-félsziget egyik legrégibb települése,A közelebbi és a távolabbi környéken különböző üdülőfalvak és szállodák találhatók. Grill- és haléttermek, snackbárok, folklórestek, „Byblos“ night club nemzetközi ismert lemezlovasokkal, diszkók, kaszinó, mozi, kávézók, cukrászdák, fagylaltozók, számtalan üzlet és butik várja a látogatókat. Sok kirándulási lehetőség, szép parti sétány.
Távolságok
Budapesttől 620 km
Szállás
A Hotel Delfin** Poreč óvárosától 6 km-re, a strandtól 100 m-re található, szép zöld övezetben. Motoros kis vonat köti össze a városközponttal.
A szálloda 2009 óta várja a vendégeket és 700 szobával rendelkezik.
A szállodában légkondicionált étterem, bár, nyitott tengervizes medence, internetsarok, WiFi a hallban, ajándéküzlet, konferenciaterem, masszázs, zenés terasz, TV-szoba, felnőtt és gyermek animáció, kerékpártároló, parkoló (1 EUR/nap) várja az ide látogató vendégeket.

A szálloda éttermében svédasztalos reggelit, ebédet és vacsorát szolgálnak fel. A szállodában egy aperitif bár és egy medencebár is működik, ahol a nyári hónapokban esti szórakoztató programokat várják a vendégeket.
Felszereltség
2 ágyas szobái saját fürdőszobával rendelkeznek, kisméretűek, és nem pótágyazhatóak.
Erkélyes szobáiban 2 ágy, lehetőség egy pótágyra 14 éves korig, saját fürdőszoba, telefon, és erkély van.
4 ágyas családi szobáiban 2 db összenyitott szoba, közös fürdőszobával és bejárattal, tenger felé néző erkély van. Egyik szoba francia ágyas, másik szoba két külön álló ággyal rendelkezik
Sport és szórakozás
50 méterre a szállodától apró kavicsos, kiépített és sziklás strand található.
A helyszínen, felár ellenében tenisz, minigolf, lovaglás, squash és számos más kikapcsolódási lehetőség is kínálkozik. A szálloda Kék zászló díjjal kitüntetett strandján a vízi sportok kipróbálására is nyílik lehetőség, beleértve a vízisízést, a vitorlázást, a vízibiciklizést és a búvárkodást,ezek felár ellenében állnak a vendégek rendelkezésre.
Gyerekek
gyerek animációs programok 06.04-09.02 közötti időszakban
Előnyök és hátrányok
Parkolás: 1 €/nap
Tipp
Porec látnivalói: Euphrasius bazilika, várfalak, bástyák

Porec szabályos városelrendezése a római időkből származik. A várost hosszanti irányban a Decumanus utca osztja két felé, melyről a merőleges kis utcák nyílnak. Porec látnivalók széles spektrumát kínálja az ide érkező turistáknak. Ezek főként itt az óvárosban találhatók meg.

Várfalak, bástyák
Még a római időkben várfallal vették körbe a teljes várost. Az egykori római védmű, még ma is sok helyen felfedezhető. Az egykori várfalakat tornyokkal erősítették meg. Három nagy bástya védte egykor az óvárost, az Északi torony, az Ötszögletű bástya és a Körbástya.
A legjobb állapotban, a XV. században épült Ötszögletű bástya maradt meg. Az oldalán még ma is felfedezhető a velencei szárnyas-oroszlán jelkép. Egy étterem is található itt, ahol finom helyi, főként húsos ételeket szolgálnak fel.
A Piskera-öböl kiemelkedő látnivalója Északi torony. Mivel ez az északi part legerősebb építménye, így innen figyelték és védték egykoron a tejes kikötőt. Eredetileg a XV. században épült. Már már csak egyes részei maradtak meg, ugyanis Porec terjeszkedésekkor elbontották a torony egy részét, a kiváló minőségű építőanyag miatt.

Marafor tér
A római időkben, az I. században épült a Marafor tér és az őt lezáró épületek, szentélyek. Ez egy szabályos, négyszög alakú tér. Itt állt egykor a Neptun templom. A Marafor tér különlegessége, hogy az I. században ez a tér, illetve a Neptun templom volt a legnagyobb az egész Isztrián.

Az Euphrasius bazilika
Kétség kívül az Euphrasius bazilika Porec első számú látványossága. A VI. század elején épült egy római szentély alapjaira. A bazilika legszebb része a templom kupolájának és belső részének bizánci festményei. Ezek a bizánci művészet egyik legszebb példái a világon. 1998-ban az UNESCO világörökségének részévé nyilvánította az egyedi épületegyüttest. A belépő ára 40 kuna.

Városháza
A Városháza - más néven Loggia - Porec déli végén található a tengerparton, a Körbástya szomszédságában. Érdekes mediterrán jellege miatt az Porec egyik legtöbbet fényképezett jelképe.

Akvárium
Az óvárosban található egy akvárium. Itt 24 medencében, 70 különböző tengeri halfajt lehet megnézni. Helyi őshonos halfajtákat és trópusi halakat. Az akvárium minden nap 9 és 22 óra között látogatható.

Mediterrán, nyüzsgő élet
A kötelező látnivalók megtekintésén túl, érdemes megállni egy kicsit és felvenni, átérezni a több száz, olykor több ezer éves épületek lábainál zajló mediterrán életérzésből. Nyüzsgő kis utcák, zsúfolt kávézók, tavernák. Nemcsak nyáron, ősszel, de télen is érdemes ellátogatni Porecbe, mert itt ilyenkor is élet van.
Ha felfedeztük az óváros fontosabb látnivalóit, érdekes épületeit, tegyünk egy sétát a mólón, majd a kikötő körül. Ha kedvünk tartja üljünk be egy kis hajóba és menjünk át a szemközti Sveti Nikola szigetre. Itt igényesen kialakított strandokon tudunk fürödni, ahonnan csodálatos kilátás nyílik Porec óvárosára. Az utunkat egy kellemes koktéllal tehetjük tökéletessé.
További részletek
Rövid történelem
A várost a rómaiak alapították Colonia Iulia Parentium néven. A Római Birodalom bukása után a gótok kirabolták Porecet, majd bizánci megszállás következett a városka életében. A bizánci uralom után frankok kezére került Porec. 1267-től - majd fél évezreden keresztül - a Velencei Köztársaság részét képezte a város. A velencei fennhatóság után ismét frank, majd osztrák uralom következett. A két világháború között Olaszországhoz tartozott. 1943. szeptember 10-én csatolták Jugoszláviához. 1990-ben lett a független Horvátország része. Ma Porec Horvátország egyik legdinamikusabban növekvő és legnépszerűbb városa
Ellátás
Svédasztalos félpanzió
Közlekedés
Egyénileg
Az ár tartalmazza
A szállást a megadott ellátással 8 nap 7 éjszakára
Bejelentkezési és üdülőhelyi díjat
Az ár nem tartalmazza
Az utazás költségét
Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást
Az útlemondási biztosítást
Kedvezmények
Erkélyes szobában (csak a tengerre néző pótágyazható):
0-4 év közötti gyermek szülővel egy ágyban ingyenes
0-7 év között főágyon 1 felnőttel egy szobában 50%
12-14 év között főágyon 1 felnőttel egy szobában 30%
12-14 év között 3. ágyon (gyermek pótágy) 2 felnőttel egy szobában 50%
14-18 év között főágyon 1 felnőttel egy szobában 20%
7-12 év között főágyon 1 felnőttel egy szobában 30%
Családi szobában:
2 gyerek 0-14 éves kor között főágyon 2 felnőttel egy szobában 50%
0-14 éves kor között főágyon két felnőttel egy szobában 50%
0-4 éves kor közötti gyerek főágyon szülőkkel ingyenes
Árkalkuláció és foglalási lehetőség

Árkalkuláció és foglalási lehetőség

Az időpont megtelt, a megrendelőlap nem elérhető.
Vissza a tetejére