Hotel Bellevue ** Plitvice

Hotel Bellevue - Plitvice - Horvátország - Plitvicei-tavak
  • Hotel Bellevue - Plitvice
  • Horvátország | Plitvicei-tavak
  • (Szálloda) starstar
  • Közlekedés: egyéni -
  • Ellátás: Reggeli
  • 10 600 Ft-tól

Leírás

A szervező utazási iroda megjelölése : Hotel Bellevue ** Plitvice
Leírás
A Plitvicei-tavak Horvátországban található tórendszer. Európa egyik legszebb természeti látványossága egy völgyben terül el, erdős hegyek veszik körül. A Nemzeti Park 1979-től az UNESCO Világörökségi listáján is megtalálható. Páratlan szépsége, növény- és állatvilágának gazdagsága vonzza az ide látogatókat.
Fekvés
A Hotel Plitvice mellett fekszik. A nemzeti park 2-es bejáratánál
A 74 szobás szállodában recepció, reggeliző és társalgó várja a vendégeket.
Távolságok
Budapesttől 490 km
Karlovac 75 km
Szállás
A hotel a legideálisabb helyen található a tavak felfedezéséhez.
2-3 ágyas szobákkal várják a vendégeket., minden szoba fürdőszobás
Szobaszerviz,csomagolt ebéd, 24 órás recepció, pénzváltó, poggyász megőrzés, ATM/bankautomata a helyszínen,mosoda, vegytisztítás, vasalási szolgáltatás.
A vendégeknek kávézó és Tv-szoba áll a rendelkezésére.
Ingyenes WI-FI áll a vendégek rendelkezésére

Ellátás: reggeli ebéd és vacsora felár ellenében befizethető 5.400 Ft / fő / étkezés
Felszereltség
2-3 ágyas fürdőszobás egyszerűen de kényelmesen berendezett szobákkal várják az itt pihenni vágyó turistákat
A szálloda nem dohányzó szobával is rendelkezik
Sport és szórakozás
Túrázás,
Előnyök és hátrányok
Ingyenes privát parkolási lehetőség.
Házi kedvencet fogad a szálloda ( fizetés a helyszínen )
Tipp
Természetes módon a tavakat tápláló hegyi patakok is zuhatagokkal, vízesésekkel tarkítják a tájat. Számtalan kanyarulattal, csendben keresi útját a jelentéktelen Plitvice-patak a kiterjedt lombos erdőségben. Célja egy sokkal szélesebb folyó, amivel furfangos módon egyesül: 71 méter magasságból ömlik a Plitvice ezüstösen csillogó vize a Korana-folyóba. A közlekedés még gyalogosan is nehéz, a turistákat palló úton vezetik végig a területen. A turistaút csak néhány helyen visz a lejtős szárazföldön. A völgyben lefelé haladva, az szurdokszerűen összeszűkül, ami csak egészen kicsi tavacskák kialakulását teszi lehetővé. Ugyanakkor itt jöttek létre a legnagyobb - 30-40 méteres - és legszebb vízesések, mint a Korona és a Plitvice...

Tavak:

Novakovica brod: a legalsó tó, mielőtt a Korana patak elhagyja a völgyet. A tó hossza 90, szélessége 50 méter, mélysége 3 méter, pallókon haladva érhető el a 76 méteres sziklaszirtről alázúduló Plitvica patak. Kilátót is találunk a tónál.

Kaludjerovac –tó: a tenger szintje felett 505 méteren lévő tó hossza 225, míg szélessége 70 és 100 méter között változik.

Gavanovac-tó: átlagosan 10 méter mély, hossza 100, szélessége 65 méter

Milanovac-tó: az alsó tavak legnagyobbja a 18 méter mély Milanovac-tó, melynek hossza 470, szélessége 50 és 90 méter között változik.

Kozjak: a tórendszer legnagyobb tava, a Kozjak majd 2,5 kilométer hosszú, legnagyobb szélessége 670 méter, míg legnagyobb mélysége eléri a 46 métert is.

Gradinsko-tó: a Gradinsko-tó már 553 méterre helyezkedik el a tenger szintje felett, vagyis a tavakat bejárva, már mintegy 50 métert emelkedtünk és a folyó is ennyit zuhan a vízeséseken keresztül. A tó legnagyobb mélysége 10 méter és területe majdnem eléri az 1 km2-t.

Zúgók sokasága után következik a Galovac-tó, melyet felülről megkerülve csodás kilátásban részesülünk. 582 méter magasan van és legnagyobb mélysége 24 méter. A tó végénél a víz több helyen is közel 20 méter magasból zúdul alá. A már fentről is megcsodált vízesések ilyen közelről még csodálatosabbnak tűnnek.

Baltinovac-tó mentén haladva még három tavat találunk

Okrugljak-tó: utunkat jobbról szegélyezi, mely már 613 méter magasan van a tenger szintje felett és a víz egy 7 méteres vízesésen keresztül érkezik bele a Ciganovac-tóból.

Proscansko-tó

A Felső-tavak sorát, és egyben a Plitvicei-tavakat a Proscansko-tó zárja. A tó felszíne 636 méter magasan helyezkedik el, ami azt jelenti, hogy a Novakovica brod-tó 133 méterrel helyezkedik lentebb ettől a szinttől. A Proscansko-tó legmélyebb pontja 37 méter, hossza 2,1 kilométer, szélessége pedig 180 és 400 méter között változik.
További részletek
Plitvice Horvátország első nemzeti parkja lett 1949-ben. 30 évvel később - 1979-ben - az UNESCO felvette a Világörökségi listájára. A park turisztikai terhelése egyedülálló volt a 90-es évek elején. Évente csaknem 800.000 látogató kereste fel és közel 2000 dolgozó gondoskodott a parkról.

Plitvice fényes korszaka azonban 1991. március 31-én lezárult. Ezen a napon, húsvétvasárnap kezdődtek heves harcok a szerb és a horvát rendőrök között... A háború első áldozata Josip Jovic parkőr lett. Ezután a park a szerb hadsereg ellenőrzése alá került. Négy éven át tartott a megszállás, majd 1995 nyarán hódította vissza a vidéket a horvát hadsereg. Szerencsére az ökológusok aggodalma, akik attól tartottak, hogy a háború helyrehozhatatlan károkat okozott, túlzottnak bizonyult.

Ugyanakkor a hidak, csónakok, és egyéb vízi járművek, melyek lehetővé tették a park eldugott, varázslatos helyeinek a látogatását is, nem maradtak meg. Évekbe telt, telik amíg az elpusztult hidak, épületek ismét teljesen elkészülve várják a vendégeket.

Keletkezésük:
Több millió év alatt a Korana mély völgyet vájt a Kapela-hegység déli vidékén. A terület gazdag a mészkő lepusztulásának, a karsztosodásnak különböző formáiban. Ez a tündéri szépségű tó-sorozat is egy ilyen karsztos folyamat eredménye. Az említett völgyben lefutó Korona patak hatalmas mésztufa gátakat hozott létre, amelyek elgátolták a keskeny völgyet és felduzzasztották a patak vizét. A karsztos folyamat érdekessége az, hogy itt a mésztufa hideg vízből válik ki. Gyakoribb ugyanis a melegvizes mésztufa lerakódás. A tavak színét megpillantva akár csodára is gondolhatnánk, de ha közelről megszemléljük a tavak között emelkedő gátak anyagát, könnyen magyarázatra találhatunk. A csapadékból származó szén-dioxidot is tartalmazó s a kőzetrepedésekben lefelé szivárgó víz rendületlenül támadja a mészkövet, és azt kémiai folyamtok során feloldja. Ezáltal olyannyira szélesíti a kőzet repedéseit, hasadékait, hogy hamarosan az összes víz eltűnik a felszínről, s földalatti patakmedrekben gyűlik össze, végül hosszabb-rövidebb földalatti utat követően valamilyen karsztforrásban bugyog ismét felszínre. Ekkor a hőmérséklet növekedés valamint a hidrosztatikus nyomás csökkenése következtében a víz szén-dioxid tartalma elillan, ami pedig a vízben oldott mészkő kicsapódását eredményezi.
A laza mészpép minden a folyó mederben lévő szilárd felületen megtelepszik, mészkéreg vonja be a mederfenéken lévő kőzetet éppúgy, mint a vízbe hullott ágakat, fatörzseket. Ahol a víz apró cseppekben fröccsen szét, ott a megnövekedett felületen a szén-dioxid párolgása erősebb, s így a mészkiválás is intenzívebb, így keletkeznek azok a természetes gátak, melyek a Plitvicei Nemzeti Park területén évente akár 10-30 mm-rel is vastagszanak.
Ellátás
Reggeli
Közlekedés
Egyénileg
Az ár tartalmazza
A szállást a megadott ellátással / fő / éjszaka árban
Az ár nem tartalmazza
Útiköltséget
Betegség baleset poggyász biztosítást
Útlemondási biztosítást
Vissza a tetejére