2. Hosszú csobbanás az Adrián autóbusszal

2. Hosszú csobbanás az Adrián autóbusszal, Horvátország, Kvarner, Kraljevica, 2018-08-17, Félpanzió
Az időpont megtelt. További időpontokat a szállás reszleteiben találnak: 2. Hosszú csobbanás az Adrián autóbusszal
Leírás
2. Hosszú csobbanás az Adrián autóbusszal 2018.08.17-20 között

Horvátország hozzánk legközelebb eső tengerpartjai a Kvarner-öbölben elhelyezkedő Rijeka, Opatija, Crikvenica és Kraljevica városainál találhatók.

Rövid nyaralásunk Kraljevicán lesz az Uvala Scott hotelben.
Standard szobái egyszerűen berendezettek, saját fürdőszobával, a felújított szobái klímával, SAT-Tv-vel, kishűtővel és saját fürdőszobával felszereltek.
Az ellátás bőséges svédasztalos félpanzió
A szálloda saját stranddal rendelkezik.

Indulás Szegedről csütörtök (08.16) este 21:00, Budapestről 23:30.
Érkezés a tengerpartra a reggeli órákban. A szobák 14 óra után foglalhatók el, de addig is kapunk csomagszobát.

Fakultatív kirándulási lehetőség Rijekába és Opatijába: rövid séta Rijekaban (kikötő, halpiac, sétáló utca - kb. 2 óra), majd továbbutazás Opatijába, ahol 2-3 órát töltünk el. Végigsétálunk a tengerparti sétány mesés ősparkjaiban és a főutcáján a régi monarchiás, elegáns épületek között. Visszaérkezés Kraljevicába a délutáni órákban.
A kirándulás min. 20 fő esetén 3.200 Ft/fő.
Fekvés
A Krk szigetre vezető híd szomszédságában, a part feletti domboldalon található kis városka. Aprókavicsos strandja gyerekeknek is ideális. A szálloda koplexum a Kraljevica melletti öbölben található.
Sport és szórakozás
Érdemes kirándulni:
Crikvenicára, ahol a homokos és aprókavicsos hosszú nagy strandok várják a turistákat,
Krk-szigetre, ahol Krk város történelmi látványosságai ejtenek ámulatba,
Opatijába, a múlt század elejét idéző/egykori monarchia hangulatát tükröző villák, hotelek és parkok teszik felejthetetlenné a várost,
Rijekába, ahol a nyüzsgő hal és zöldségpiacon kedvünkre vásárolhatunk.
További részletek
A Kraljevica nevezetű kis település Északnyugat-Horvátországban található a Bakari-öböl bejáratánál, a Kvarner-öböl szívében, 30 kilométerre délre Rijekától, a Vinodoli-csatornában, egy meredek hegyoldalon. A kisvárossal szemben északra látható az előtte elterülő Krk-sziget. Maga a település hat kis faluból áll, amelyből az egyik a Kraljevica nevet viseli. A régi, part menti település enyhe éghajlatával tűnik ki. Téli középhőmérséklete 6, a nyári pedig 25 fok. Kellemes éghajlata miatt leginkább fürdőhelyként ismert. Könnyű megközelíthetősége miatt Kraljevica leginkább a gyermekes családok számára ajánlott üdülőhely, jó levegője miatt pedig olyan kirándulók számára, akik légzési nehézséggel vagy allergiás panaszokkal rendelkeznek.

Kellemes klímája miatt komoly idegenforgalmi hagyománnyal rendelkezik, hiszen 1896-ban létrehozták itt az első tengeri fürdőt. A kis part menti város a pihenni és szórakozni vágyókat csábítja, és nyugodt kirándulást kínál gyermekes családoknak és pároknak egyaránt.

1896 óta ismert idegenforgalmi település. Ekkor hozták létre az első strandot az Ostro-félszigeten. A tiszta tenger máig megőrizte gyönyörű természeti világát, a csodálatosan szép strandokkal együtt. Kraljevica előnyére válik tiszta levegője, amelynek gyógyító hatást is tulajdonítanak, ezért a helységet gyógyhelyként tartják számon. Az Ostro-félsziget homokos és kavicsos partjával a virágzó turizmus egyik fénypontja.

A Scott- és a Dubno-öblök különlegesen szép strandjukkal tűnnek ki. Ehhez egy sor impozáns, árnyékos fenyőerdő társul, különös izgalmat kölcsönözve a vidéknek. A táj szépsége jó néhány kulturális látványossággal egészül ki, ami a történelem és kultúra iránt érdeklődő kirándulóknak kedvez.

Kraljevica történelme:
A település nevének eredete a latin portorium szóra vezethető vissza, amely magyarul vámot jelent. Ezt korábbi szerepe miatt kapta, mivel Kraljevica rendkívül jelentős kereskedelmi kikötő volt. Első alkalommal 1525-ben került említésre Hreljin néven, a Frangepán város kikötőjeként. Ebben az időben a történelmi város, Hreljin része volt. A horvát Kraljevica nevet írott formában először 1605-ben, egy rijekai könyvben említik. A kis település rövid, de annál érdekesebb történelemmel rendelkezik, jóllehet illír és római települések nyomait is megtalálták a területén.
A karolingok útvonalán, a Karlovacból Bakaron át Rijekába vezető út mentén a 18. századtól a 19. század második feléig Kraljevica fontos kereskedelmi csomópont volt. Az első nagy hajógyárat már a 17. század végén megépítették, a 19. század második felében pedig a város az adriai hajóépítés legfontosabb színhelyévé vált. Ebben az időben a Zrínyi-család uralkodott a városban. Ők voltak azok, akik 1671-ben a Frangepánokkal együtt a Habsburgok ellen összeesküvést terveztek. Ez kudarcba fulladt, s végül a Zrínyi- és a Frangepán-család minden birtokát elkobozták. A város két kastélyát, a Stari Gradot és a Noci Gradot az osztrák hadsereg katonai objektumként és katonai kórházként használta, s ennek megfelelően építette át azokat. A katonai kórházból később civil kórházat hoztak létre, amely 1990-ig működött.
1990-től ismert tengeri fürdőhely lett, gyönyörű villákkal és szép strandokkal. A városból egyre inkább valódi idegenforgalmi látványosság vált. Ennek ellenére a második világháborúban Olaszországhoz csatolták. A horvát függetlenség nagy áldozatokat követelt az akkori vezetéstől. Az ország néhány részét át kellett adnia Olaszországnak, ehhez tartozott Kraljevica is.
Ellátás
Félpanzió
Közlekedés
Autóbusszal
Az ár tartalmazza
Az utazás költségét
A kiválasztott szobatípust félpanziós ellátással
Útlemondási biztosítást
Az ár nem tartalmazza
Üdülőhelyi díjat: 1.200 Ft/fő/4 nap
Betegség-, baleset-, poggyász biztosítást
Fakultatív program árát
Árkalkuláció és foglalási lehetőség

Árkalkuláció és foglalási lehetőség

Személyek összetétele
Kalkuláció
Szoba
Pótdíjak, illetékek és egyéb árak
Sztornó biztosítás: 0
Kalkulált részvételi díj: 0
A megrendelő elérhetőségei
Utasok adatai A megrendelő adatai másolása az 1. utashoz
Megszólítás Keresztnév Vezetéknév Születési idő (EEEEHHNN)
 
Megjegyzés:

Az Ajánlatkérés elküldésével pontosítjuk Önnek az árakat és ellenőrizzük a szabad helyeket. Az Ajánlatkérés elküldése után értesíteni fogjuk a szabad helyekről és az irodánk lehetőség szerint (erről minden foglalásnál irodánk tájékoztatást adunk) opciós foglalást készítünk, további információkat nyújtunk Önnek a foglalás menetéről.

Fel szeretnénk hívni figyelmét arra, hogy Ön, mint az üdülés megrendelője, egyben az összes lejjebb felsorolt résztvevőnek a képviselője is, mint mifelénk, mint az üdülés szervezője felé. Ezúton felvállalja az üdülés megrendeléséből származó pénzügyi tartozás fedezésének felelősségét. A foglalási lap elküldésével még nem jön létre az utazási szerződés, az csak a foglalásra küldött Foglalási visszaigazolásban leírt feltételek szerint, a részvételi díj előlegének vagy a teljes összegének irodánkhoz történő beérkezése után jön létre. A végleges ár a dolgozónk által meg lesz erősítve.

A gyermekeknek szóló kedvezmény, a gyermekeknek kínált ár csak a pótágyon megszálló gyermekekre érvényes, azaz két felnőtt és egy gyermek esetén. Ha a szállás formája apartman, stúdió, akkor az egy személynek szánt ár csak a teljes kapacitás elfoglalásánál érvényes. Ha másként van feltüntetve, akkor ez nem érvényes. Ha a honlapunkon véghezvisz egy rezerváció kérelmét, leellenőrizzük az aktuális kapacitást, a távozás és érkezés pontos időpontját, az aktuális árat és minden kötelező és nem kötelező illeték árát. Ahogy mindent leellenőriztünk és igazoltunk, azonnal értesítsük önt, megerősítsük a foglalását, és ez után elküldjük a kitöltött utazási szerződést és az iránymutatót, hogy kell mindent elintézni.

Az árak, időpontok és kötelező illetékek árának változásának lehetősége fenntartva A végleges árat az összes illetékkel beleértve, a távozások és érkezések pontos időpontját természetesen szívesen lekérjük önöknek a kérdéseik alapján. Az ár a repülőjegy és a kötelező illetékek árának változásával módosulhat (repülőtéri és biztonsági illetékek, üzemanyag pótdíj és hasonlók szerint). A pontos időt a légitársaságok általában 5-7 nappal a felszállás előtt pontosítsák. Hamarabb ezt nem tudjuk pontosan meghatározni.

Vissza a tetejére