Ciprus

Ciprus a Földközi-tenger keleti medencéjében található.  Fővárosa Nicosa, melyet kettéoszt a „Zöld vonal” elválasztva a déli görög részt és az északi török részt. A sziget természeti csodákban és történelmi emlékekben egyaránt gazdag. A napsütéses órák száma háromszázra tehető így az ide látogató turistákat egész évben mediterrán éghajlat fogadja.
Észak-Ciprus szépségében és kulturális emlékeiben is vetekszik Dél-Ciprussal. Északon található a sziget leghosszabb, aranyszínű homokkal borított strandja.

Ciprus Ciprus Ciprus

 

Kyrenia közelében találjuk az Alagadi Teknős Strandot amely homokos, sekély vizű. Famagusta mellett húzódó Silver Strand híres a part menti gazdag tengeri élővilágról így ez a rész nagy népszerűségnek örvend a búvárkodni vágyók körében.


A déli részen is kiváló strandszakaszokra találhat az ember. Míg Ayia Napa elsősorban a bulizni vágyó fiatalok kedvelt célpontja pezsgő éjszakai életével, addig Protaras nyugodt légköre miatt elsősorban családok számára ideális. A sziget egyik fő kikötőhelye Limassol. Itt vannak a sziget legelegánsabb szállodái.

Oldal 0 a 1, ábrázolva 0 kínálatok 0 teljesen, tól 0. ig 0. kínálat-ig.