2. Albánián keresztül kasul

2. Albánián keresztül kasul - Albánia
  • 2. Albánián keresztül kasul
  • Albánia | Albánia
  • (Szálloda)
  • Közlekedés: - -
  • Ellátás: -
  • -tól

Leírás

Leírás
1. nap: Indulás Debrecenből 01:00-kor, Budapestről 05:00-kor, Szegedről 7:30-kor (előzetes egyeztetés alapján lehetséges szolnoki és ceglédi felszállás is, minimum 2 fő esetén).
A délelőtti órákban érkezés Belgrádba. Itt városnéző vonattal körbejárjuk Kalemegdánt. Ezután meglátogatjuk az egyetlen pravoszláv katonai kolostort, amit most újítottak fel, megtekintjük a golyó hüvelyekből készült csillárt, valamint a két bronz katona szobrát, melyek a bejáratnál helyezkednek el. Hagyományos gyertya vásárlási lehetőség és gyújtás élőkért és halottakért. Egy emelettel lejjebb található a Sveti Petka kolostor, ez a szent legismertebb családi és házi védőszent Szerbiában. Arany mozaik lapokból kiépített mennyezet, ivóvíz forrás található az oltár padlózatában, amit a jelenlevő ügyeletes pap folyamatosan szentel napi 24 órában. Vízvásárlási lehetőség. A kolostor látogatása után séta a Kneza Mihajla korzón a parlamentig, majd a Szent Márk templomot nézzük meg és annak pincéjében a királyi szarkofágokat. Utazás Čačakig, ahol szállás és vacsora.
2. nap: Reggeli után a Zlatiboron keresztül utazva, a hegycsúcson, a Bjelobor étteremben pihenő. Utazás Montenegrón keresztül, majd a Skadari tó mellett haladunk el. Skodra városba érve megtekintjük a kalkuttai Teréz anya katedrálisát, ami zarándokhelynek számit. Utána ellátogatunk az Ólom dzsámihoz, ami a legnagyobb a Balkánon. Városnézés buszból: Kommunista kapu, Kisiparosok
sugárútja, Színház, Opera.... Esti órákban érkezünk Shengjinbe, a tengerpartra, ahol elfoglaljuk a szálláshelyünket és vacsorázunk.
3. nap: Reggeli után indulunk a Krujei vár és város felé, amit megtekintünk, majd a legöregebb és legismertebb bazáron keresztülhaladva megyünk a Szkender beg múzeumba. Szabadidő, vásárlási lehetőség. Tovább utazunk Tiranában, megtekintjük a Nemzeti múzeumot, a továbbiakban megnézzük a Pál apostol templomot, városnézés és séta közben megtekintjük az Operát kívülről, Enver hodzsa piramisát, a minisztériumokat, a városközpontot, a korzót és az Etembeu dzsámit. Utunkat folytatjuk Durresba, ahol sétával összekötött városnézés: megtekintjük legöregebb kolosszeumot, a Római piacot és a felhőkarcoló teraszán kávézás. Esti órákban érkezés a tengerparti szállodába,
vacsora.
4. nap: Reggeli után az albán tengerpart mellet haladva megérkezünk Vloraba, ahol pihenéssel és sétával összekötött városnézés.
Megtekintjük: az alapító parlamentet, a legnagyobb bronzszobor csoportot,melyek az albán államalapító államfők szobrai. Tovább haladva a riviérán az Adriai és Égei tenger határán keresztül a Llogara Nemzeti Park csúcsára, amely 1.600 m fölött található. Pihenő és ebédelési lehetőség. Tovább utazunk a tengerpartmentén, Saranda városon keresztül Butrinba,mely az UNESCO Világörökség része. Itt megtekintjük a legismertebb archeológiai lelőhelyet, mely egy szabadtéri és zárt múzeum kiállítás. Indulás a szállásra az esti órákban - fürdőzési lehetőséggel, vacsora.
5. nap: Reggeli után, indulás Gjirokastraba, ami Enver hodzsa szülővárosa. Várnézés folyamán megtekintjük a katonai múzeumot, Enver Hodzsa szülőházát. Tovább utazunk Berátba az ezer ablakú városba, ahol ellátogatunk a várba és azon belül az Ortodox görög katolikus templomba,múzeumba és megtekintjük a leghíresebb ikongyűjteményt. Elbaszanon keresztülhaladva Pogradec városba érkezünk,mely az Ohridi tó partján fekszik, ahol elfoglaljuk a szállást és vacsorázunk.
6. nap: Reggeli után az Ohridi tó partja mellet utazva haladunk a Sveti Naumortodox zarándok helyre, ahol Kliment és Naum csodatevők alapították a kolostort és a szenthelyet és itt dolgozta ki Ciril ésMetod az ismert ciril abct. Ohridi városnézés keretein belül megtekintjük a Szent Zsófia ortodox templomot az ismert freskókkal, séta és csónakázási lehetőség. Innen tovább utazunk Skopje városba, ahol sétával egybekötött városnézés során meglátogatjuk a Kalkuttai Teréz anya szülőházát, Nagy Sándor szoborcsoportját, az óvárost, a bazárt - szerájt (vacsora helyi specialitásból), valamint a helyi dzsámit. Tovább utazunk Kumanovoba, ahol szállás elfoglalása.
7. nap: Reggeli után Szerbián keresztül haladva az esti órákban érkezünk Magyarországra.
Utazás: klimatizált autóbusszal. Ellátás: félpanzió
Részvételi díj: 109.000-Ft/fő, min. 35 fő Egyágyas felár: 19.200- Ft
További részletek
Az Adriai-tenger partvidékén elterülő apró, napsütötte földdarabot hosszú évek óta sújtja a nyomor. A mai Albánia a hagyományos mediterrán báj és a szovjet típusú fejetlenség érdekes keveréke. A legkülönfélébb stílusok, kultúrák, tájak (a sziklás bércektől a gondosan megművelt termőföldekig) és vallások (a szunnita iszlámtól, az albán ortodoxig) élnek egymás mellett. A citrusültetvények, olajfaligetek és szőlőskertek idilli hangulatát meg-megzavarják Kelet-Európa leghosszabb életű diktatúrájának tárgyi emlékei.
Ellátás
Félpanzió
Közlekedés
Autóbusszal
Az ár tartalmazza
Az autóbuszos utazást
Szállást a megadott ellátással 7 nap 6 éjszakára
Üdülőhelyi díjat
Útlemondási biztosítást
Az ár nem tartalmazza
Betegség baleset és poggyász biztosítást
Kedvezmények
Egy ágyas felár 19.200 Ft / fő
Vissza a tetejére