VII. Montenegroi buszos nyaralás 2018.08.24.-09.02.

VII. Montenegroi buszos nyaralás 2018.08.24.-09.02.

VII. MONTENEGROI NYARALÁS BUSSZAL
2018.08.24-09.02 9 éjszaka / 10 nap

Miért pont Montenegró?

Mert ez a páratlan szépségű kis ország, tényleg mindenkit lenyűgöz. Legtöbb embernek szerelem első látásra, aki már járt itt, tudja miről beszélek, mert "honvágyad" van.

Elvarázsol!
Első sorban a Kotori öböl, Európa legdélibb mediterrán fjordja. Névadó városa Kotor, mely méltán a világörökség része. A szűk, sikátoros, kis utcák, a bájos terek, fenséges templomok, a város fölé emelkedő hegy, a várfal, az erőd. Ha sokadszor látogatsz ide, akkor is találsz mindig valami újat.

Kotorban "kötelező" beülni valamelyik hangulatos kávézó teraszára, megkóstolni a mesterien felhabosított nesszkávéjuk meleg vagy hideg változatát, vagy csak egy jó presszót inni, és nézni a hullámzó, sétáló turista áradatot, megcsodálni a beúszó cruisereket... és biztos lehetsz benne, hogy átjár a mediterrán életérzés.

 

Perast, a Kotori öböl bájos, barokk városkája, ódon palotáival, a két kis szigetével: a Szent György szigettel és a Szirti Madonnával, mintha egy mesevilágot látnánk!

Szirti Madonna 
Tivat, ez a roham lépésekkel fejlődő, kis, tengerparti város a Kotori öbölben, kicsit nyugodtabb, nincsenek több száz éves palotái, de a Monte Carlót idéző jacht kikötője, a Porto Montenegro, a hozzá tartozó mediterrán stílusú "faluval", a luxus magas foka. Nappal és este egyaránt meg kell nézni, mert csodálatos látványt nyújt!  Porto Montenegro-Tivat

Budva, a montenegrói tengerpart legnagyobb és legnyüzsgőbb városa. A fiatalok és szórakozást kedvelők Mekkája. Óvárosa lenyűgöző, a montenegrói tengerpart királynője!
Több kilóméteres sétánya, vendéglők, bárok, szórakozóhelyek százainak ad helyet, de megtalálhatóak itt a butikok és a bazár minden "kincsével" is.

 Budva
És ez csak néhány Montenegró szépségéből még nagyon-nagyon sok szép kisebb nagyobb nyaralóhelye fedezhető fel, azonban egy hét nem elég mindennek a felderítésére... 
Montenegró gasztronómiai élmény is!
Reggelire burek (túrós, húsos, káposztás, stb.) vagy különböző túrók, sajtok, melyek közül a legfinomabba kajmak.
Ebédre vagy vacsorára elsősorban a hal és egyéb tenger gyümölcsei, valamint a roston sült húsok: csevapcsicsa, pljeskavica, raznjica, sült bárány. Nem szabad kihagyni a njeguski prsutot sem, ami több évég érlelt ízletes sonka ...
Az italok közül ajánljuk figyelembe a Vranac nevű vörösbort, a Niksici sört és a Lozat, azaz a szőlő pálinkát!
 Gasztornómia

És még egy-két nem elhanyagolható ok:
- mert gyönyörű a tenger,
- tiszta,
- a víz hőmérséklete kellemes,
- nagyon sok a szép strand,
-az árak nincsenek elszállva, olyanok mint itthon!
-az emberek barátságosak, segítőkészek!

Magyar asszisztencia áll a vendégeink rendelkezésére, egyik idegen vezetőnk a Savo apartmanban lakik, a másik a Kamelija hotelben.

Sok fakultatív program lehetőséget is kínálunk magyar idegenvezetéssel!

 

Ennél az utunknál egy nagy pluszt jelent, hogy kapunk egy kis ízelítőt Boszniából az oda útban, a péntek kora reggeli indulás után, a késő délutáni órákban érkezünk Szarajevóba. Kb. másfél órás városnézés magyar idegenvezetéssel, majd megkóstolhatjuk a legfinomabb csevapcsicsat lepényben, vagy egy jellegzetes kis boszniai étteremben, a tipikus boszniai ételsort (ezen a vacsorán azok tartanak velünk, akik itthon vagy a buszon befizetik a vacsora díját!). Tranzit szállás Szarajevóban, majd reggeli után tovább utazás Mostárba, a festői Neretva völgyében. Mostárban kb. két óra szabadprogram, megcsodálhatjuk a várost, az Öreg hidat, a bazárt és ebédelhetünk is. Továbbutazás Montenegróba, érkezés a délutáni órákban.
Visszaútban, a Durmitor Nemzeti Parkon keresztül jövünk, ahol eltöltünk 3-4 órát, a 18 gleccser tóból megnézzük a legszebb és legnagyobbat, a Fekete Tavat, amit körbe is tudunk túrázni, és ebédelhetünk is, majd tovább utazunk és megcsodáljuk a Tara-folyó kanyonját (Európa legmélyebb folyóvölgye), átsétálunk felette, a lélegzetelállító Djurdjevica Tara hídon. Tranzit szállás Nova Varosban, a Zlatar hegyen vacsora. Másnap reggeli után haza utazás Szerbián keresztül...


Ha mindennek nem tudnak ellenállni, tartsanak velünk!

 

 

Rövid program leírás:
Indulás pénteken (08.24.) Debrecenből 00:30-kor, Budapestről (Népliget-Planetárium) reggel 4:00-kor, Szegedről a rókusi krt-i Tesco parkolójából reggel 6:30-kor.

1. nap: Késő délutáni órákban érkezés Szarajevóba. Városnézés magyar idegenvezetővel (történelmi városközpont, Bascarsija), majd fakultatív vacsora (itthoni fizetés esetén a boszniai specialitásokból álló 4-5 féle ételsor (4.000 Ft/fő), a helyszínen pedig a bazári kisvendéglőkben van lehetőség vacsorára 4-5 €-ért). Vacsora után indulás a szállásra.
2. nap: Reggeli után utazás Mostarba, ahol kb 2,5 órás szabadprogram lesz. Az óváros, az Öreg híd és a bazár megtekintése, valamint ebédelési lehetőség. Mostar után továbbutazás a tengerpartra. Érkezés szombaton a késő délutáni órákban. A kiválasztott szállások elfoglalása.
Telepített, magyar nyelvű idegenvezetőink várják Önöket, akik az elhelyezésben és a programokban végig a segítségükre lesznek.
3. -8. nap: Pihenés a tengerparton, magyar nyelvű fakultatív kirándulási lehetőségekkel. A Tivatban nyaralóknak egy alkalommal kirándulás a Plavi Horizont-i, nyílt tengeri homokos strandra. A tivati utasok számára esti budvai fakultatív kirándulás befizethető: 3.000 Ft/fő.
9. nap: Szombat reggel hazaindulás. Érkezés Zabljakba a kora délutáni órákban (13:00 körül), fakultatív ebédelési lehetőség, majd közös séta a Durmitor Nemzeti Park legszebb és legnagyobb gleccsertavánál, a Fekete-tónál. A tó körbetúrázása kb. 3 óra (aki nem bírja a 3-4 órás sétát, leülve a tó partján megvárhatja a csoportot). A tóhoz vezető út mentén a helyiek sok finomságot árulnak: erdei szamóca, málna, áfonya és az ezekből készült italokat illetve mézet. 17-18 óra fele tovább utazás Nova városba. Érkezés 20-21 óra fele, szállás elfoglalása és vacsora a Zlatar hegyen.
10. nap: Vasárnap reggeli után visszaindulás Magyarországra. Utazás a Djurdjevica Tara hídon át, mely a világ 2. legmélyebb kanyonja felett ível át. Fotószünet, majd továbbutazás Szerbián keresztül. Érkezés Szegedre az esti, Budapestre a késő éjjeli órákban.

 

Fakultatív kirándulási lehetőségek magyar idegenvezetéssel a nyaralás ideje alatt,
melyekre kérjük itthon jelentkezzenek:

1. Egésznapos hajókirándulás a Kotor-i öbölben, 2. Egésznapos hajókirándulás Žanjice-Mamula-Kék barlang 3. Albánia 4. Kotor-Lovćen 5. Dubrovnik 6. Tara rafting

 

Felszállási lehetőségek: Debrecen,Budapest, Kecskemét, Kiskunfélegyháza,Szeged, Baja, Mohács. A pontos indulási helyek és időpontok az utastájékoztatóban, indulás előtt egy héttel.

 

Oldal 0 a 1, ábrázolva 0 kínálatok 0 teljesen, tól 0. ig 0. kínálat-ig.

A részvételi díj magában foglalja a buszköltséget, szálláshelyet 7 éjszakára a tengerparton illetve program szerint a traniztszállást, az üdülőhelyi díjat, a sztornó biztosítást és magyar asszisztenciát Montenegróban, illetve a tivati utasoknak egy kirándulást a Plavi Horizont-i strandra. Pluszban igényelhető fix ülőhely a buszon, ami 2.000 Ft/fő. Az apartmanoknál kérhető klíma (4.000 Ft/fő/hét), illetve vacsora. Utazásainkhoz kötelező a baleset-, betegség- és poggyász biztosítás megléte, mely irodánkban megköthető.