IV. Montenegroi buszos nyaralás 2018.07.21.-07.28.

IV. Montenegroi buszos nyaralás 2018.07.21.-07.28.

IV. MONTENEGROI NYARALÁS BUSSZAL
2018.07.21.-07.28. 7 éjszaka / 8 nap

Miért pont Montenegró?

Mert ez a páratlan szépségű kis ország, tényleg mindenkit lenyűgöz. Legtöbb embernek szerelem első látásra, aki már járt itt, tudja miről beszélek, mert "honvágyad" van.

Elvarázsol!
Első sorban a Kotori öböl, Európa legdélibb mediterrán fjordja. Névadó városa Kotor, mely méltán a világörökség része. A szűk, sikátoros, kis utcák, a bájos terek, fenséges templomok, a város fölé emelkedő hegy, a várfal, az erőd. Ha sokadszor látogatsz ide, akkor is találsz mindig valami újat.

Kotorban "kötelező" beülni valamelyik hangulatos kávézó teraszára, megkóstolni a mesterien felhabosított nesszkávéjuk meleg vagy hideg változatát, vagy csak egy jó presszót inni, és nézni a hullámzó, sétáló turista áradatot, megcsodálni a beúszó cruisereket... és biztos lehetsz benne, hogy átjár a mediterrán életérzés.

 

Perast, a Kotori öböl bájos, barokk városkája, ódon palotáival, a két kis szigetével: a Szent György szigettel és a Szirti Madonnával, mintha egy mesevilágot látnánk!

Szirti Madonna
Tivat, ez a roham lépésekkel fejlődő, kis, tengerparti város a Kotori öbölben, kicsit nyugodtabb, nincsenek több száz éves palotái, de a Monte Carlót idéző jacht kikötője, a Porto Montenegro, a hozzá tartozó mediterrán stílusú "faluval", a luxus magas foka. Nappal és este egyaránt meg kell nézni, mert csodálatos látványt nyújt! Porto Montenegro-Tivat

Budva, a montenegrói tengerpart legnagyobb és legnyüzsgőbb városa. A fiatalok és szórakozást kedvelők Mekkája. Óvárosa lenyűgöző, a montenegrói tengerpart királynője!
Több kilóméteres sétánya, vendéglők, bárok, szórakozóhelyek százainak ad helyet, de megtalálhatóak itt a butikok és a bazár minden "kincsével" is.

Budva
És ez csak néhány Montenegró szépségéből még nagyon-nagyon sok szép kisebb nagyobb nyaralóhelye fedezhető fel, azonban egy hét nem elég mindennek a felderítésére...
Montenegró gasztronómiai élmény is!
Reggelire burek (túrós, húsos, káposztás, stb.) vagy különböző túrók, sajtok, melyek közül a legfinomabba kajmak.
Ebédre vagy vacsorára elsősorban a hal és egyéb tenger gyümölcsei, valamint a roston sült húsok: csevapcsicsa, pljeskavica, raznjica, sült bárány. Nem szabad kihagyni a njeguski prsutot sem, ami több évég érlelt ízletes sonka ...
Az italok közül ajánljuk figyelembe a Vranac nevű vörösbort, a Niksici sört és a Lozat, azaz a szőlő pálinkát!
Gasztornómia

És még egy-két nem elhanyagolható ok:
- mert gyönyörű a tenger,
- tiszta,
- a víz hőmérséklete kellemes,
- nagyon sok a szép strand,
-az árak nincsenek elszállva, olyanok mint itthon!
-az emberek barátságosak, segítőkészek!

Magyar asszisztencia áll a vendégeink rendelkezésére, egyik idegen vezetőnk a Savo apartmanban lakik, a másik a Kamelija hotelben.

Sok fakultatív program lehetőséget is kínálunk magyar idegenvezetéssel!


Ha mindennek nem tudnak ellenállni, tartsanak velünk!

Rövid program leírás:
Indulás pénteken (07.20.) Debrecenből 12:00-kor, Budapestről (Népliget-Planetárium) 16:00-kor, Szegedről a rókusi krt-i Tesco parkolójából kb. 18:30-kor. Utazás Bosznián keresztül, ahol a Neretva völgyének lenyűgöző látványa tárul elénk.

1. nap: Érkezés a tengerpartra szombaton a déli órákban. Kiválasztott szállások elfoglalása. Telepített, magyar nyelvű
idegenvezetőnk várja Önöket, aki az elhelyezésben és programokban végig a segítségükre lesz.
2. -7. nap: Pihenés a tengerparton, magyar nyelvű fakultatív kirándulási lehetőségekkel. A Tivatban nyaralóknak egy alkalommal kirándulás a Plavi Horizont-i, nyílt tengeri homokos strandra. A tivati utasok számára esti budvai fakultatív kirándulás befizethető: 3.000 Ft/fő.
8. nap: Szombat reggel visszaindulás Magyarországra Bosznián keresztül. Érkezés Magyarországra a késő esti/éjjeli órákban.

 

Fakultatív kirándulási lehetőségek magyar idegenvezetéssel a nyaralás ideje alatt,
melyekre kérjük itthon jelentkezzenek:

1. Egésznapos hajókirándulás a Kotor-i öbölben, 2. Egésznapos hajókirándulás Žanjice-Mamula-Kék barlang 3. Albánia 4. Kotor-Lovćen 5. Dubrovnik 6. Tara rafting

 

Felszállási lehetőségek: Debrecen,Budapest, Kecskemét, Kiskunfélegyháza,Szeged, Baja, Mohács. A pontos indulási helyek és időpontok az utastájékoztatóban, indulás előtt egy héttel.

Oldal 0 a 1, ábrázolva 0 kínálatok 0 teljesen, tól 0. ig 0. kínálat-ig.

A részvételi díj magában foglalja a buszköltséget, a választott szálláshelyet, az üdülőhelyi díjat, a sztornó biztosítást és magyar asszisztenciát Montenegróban, illetve a tivati utasoknak egy kirándulást a Plavi Horizont-i strandra. Pluszban igényelhető fix ülőhely a buszon, ami 2.000 Ft/fő. Az apartmanoknál kérhető klíma (4.000 Ft/fő/hét), illetve vacsora. Utazásainkhoz kötelező a baleset-, betegség- és poggyász biztosítás megléte, mely irodánkban megköthető.